Gör skadeanmälan online

KIA skadeverkstad

Auktoriserad skadeverkstad för KIA

Bilplåtkirurgerna är en auktoriserad skadeverkstad för KIA. Vi består av ett gäng erfarna skadetekniker med lång erfarenhet som alltid är redo att ta oss an din bil. Vi arbetar nära med ditt försäkringsbolag och ser till att bedömningen av bilens skador samt reparation går så smidigt som möjligt när du råkat ut för en olycka. Hos oss är din bil alltid i goda händer.

Vi bedömer skadorna på din bil och hjälper dig med lackskador, plåtskador, bilreparationer samt glasarbeten så som lagning av stenskott eller byte av ruta. Vi reparerar inte rostskador.

Auktoriserad skadeverkstad för KIA

Hur gör du när din bil fått en skada?

När du fått en skada på din bil fungerar det på följande sätt:

• Först kontakta ditt försäkringsbolag –  Ditt försäkringsbolag hjälper dig med den information och de uppgifter du behöver så att vi kan påbörja arbetet med att reparera din bil.

Hör av dig till oss och boka en tid eller boka här.

• Du kan även maila bilder på skadan till skada@bilplatkirurgerna.se. Oftast är det bara att lämna in bilen när vi kommit överens. Vi ger dig ett uppskattat datum då vi beräknar att bilen kommer vara klar.

Behöver du hyrbil under tiden så Levererar Hertz & Mabi bil hit till verkstaden. Du bokar själv hos T.ex Hertz på 0771-211212 eller Mabi 08-12201220 som båda har avtal med de flesta försäkringsbolag.

• Reparationstid: Vanligtvis tar en reparation 3-5 dagar. Det kan vara en viss variation om vi behöver vänta på att få reservdelar från biltillverkaren eller om skadan är lite större.

• Inför inlämning ser vi gärna att bilen är tvättad eller åtminstone någorlunda ren så att vi inte missar nån skada pga. att den inte syns för smuts osv.

• Upphämtning: När din bil är färdigreparerad ringer vi dig. När du hämtar bilen betalar du för eventuell självrisk. Vi accepterar kreditkort & swish (ej American Express/Diners eller kontanter).

Står ditt försäkringsbolag för hyrbil under reparationen?

I många försäkringar ingår hyrbil under tiden din bil är på reparation. Har du en sådan försäkring kan vi hjälpa dig genom att ha hyrbilen på plats hos oss när du lämnar in din bil.

Kontakta ditt försäkringsbolag och meddela oss vilken firma de rekommenderar så hjälper vi dig vidare. Du kan också kontakta biluthyrningen på egen hand.

Hyra bil

Behöver du hyra en bil på egen hand finns det flera företag i närheten av oss du kan ringa. Boka bilen själv via Hertz eller Mabi så ser de till att hyrbilen finns på plats när du lämnar din bil till oss.